Partidul ”Renaștere” anunță că 23 candidați din partea formațiunii vor lupta în turul 2 al alegerilor

Ala Găină

În 23 de localități din Republica Moldova, candidații la funcția de primar din partea Partidului ”Renaștere” au ajuns în turul doi al alegerilor. Aceste alegeri, programate pentru data de 19 noiembrie, vor avea loc în mai multe sate și comune, oferind locuitorilor oportunitatea de a-și alege primarul. Despre acest lucru a anunțat formațiunea printr-un comunicat de presă.

Mai mult, reprezentanții partidului susțin că toți candidații își cunosc bine localitățile, dar și nevoile consătenilor lor. Totodată, aceștia afirmă că ei au suficientă experiență și sprijin pentru a renaște satele natale și pentru a face viața cetățenilor mai bună.

„În 23 de localități din Republica Moldova, candidații la funcția de primar din partea Partidului ”Renaștere” au ajuns în turul doi al alegerilor. Pe data de 19 noiembrie, în mai multe sate și comune, oamenii vor vota pentru a-și alege primarul. Candidații Partidului ”Renaștere” își cunosc localitățile și nevoile consătenilor lor. Ei au suficientă experiență și sprijin pentru a revitaliza satele natale și pentru a face viața concetățenilor lor mai bună. Pe 19 noiembrie, votați candidații Partidului ”Renaștere”, se arată în comunicatul formațiunii.

Amintim că la data de 13 noiembrie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a început tipărirea buletinelor de vot pentru turul al doilea al alegerilor locale generale și pentru alegerile repetate, care vor avea loc pe 19 noiembrie 2023.

Turul II de scrutin va fi organizat în 273 de localități. De asemenea, în 8 localități vor avea loc alegeri repetate: în 6 localități pentru funcția de primar și consilier local, iar în două localități doar pentru funcția de consilier local.

Pentru alegerile repetate vor fi tipărite 22 927 de buletine de vot, dintre care 10 783 pentru funcția de primar și 12 144 pentru funcția de consilier local. 2 082 buletine de vot vor fi tipărite în limba română și 20 845 buletine de vot în limba rusă.