Partidul “Renaștere” au sesizat UE, OSCE și ONU cu privire la acțiunile Maiei Sandu și PAS

Ala Găină

“În ultimii ani, cetățenii Republicii Moldova au devenit martorii involuntari ai unei politici de teroare organizată din partea statului”. Asta spun reprezentanții Partidului “Renaștere”, care a depus astăzi o plângere împotriva Guvernului PAS și Maiei Sandu la mai multe structuri internaționale, printre care UE, OSCE și ONU.

Regimul continuu de stare de urgență, care nu are motive solide, limitează cetățenii, dar extinde semnificativ posibilitățile structurilor de putere. Totul contribuie la creșterea tensiunii sociale și destabilizează situația în țară.

În același timp, puterea, reprezentată de Maia Sandu și PAS, nici măcar nu încearcă să rezolve problemele interne ale țării, să propună o strategie socio-economică clară de dezvoltare, care să răspundă intereselor naționale ale Republicii Moldova”, se spune în declarație.

Potrivit formațiunii, “autoritățile folosesc resursele administrative pentru a intimida și neutraliza oponenții politici”.

Birourile și casele membrilor partidelor de opoziție sunt percheziționate sub orice pretext, iar bunurile personale sunt confiscate fără excepții. Partidul „RENAȘTERE” intenționează să facă apeluri repetate la comunitatea internațională. Cerem să se atragă atenție la încălcarea sistematică a drepturilor civile și politice ale cetățenilor și la intimidarea opoziției din Republica Moldova”, se mai arată în declarație.