Partidul „Șansă” a depus o plângere la Procuratura Generală împotriva CSE, CEC și membrii birourilor electorale

Redacția Liber TV

Partidul „Șansă” a depus o plângere la Procuratura Generală împotriva membrilor Comisiei pentru Situații Excepționale, ai Comisiei Electorale Centrale, dar și a membrilor organelor electorale inferioare, pe care îi acuză de „falsificarea și fraudarea masivă a alegerilor”. Potrivit unui comunicat al formațiunii, prin eliminarea abuzivă din alegeri a tuturor candidaților „Șansă”, aceștia ar face vinovați de comiterea infracțiunilor prevăzute de Codul Penal, printre care împiedicarea exercitării libere a dreptului electoral, falsificarea rezultatelor votării, abuzul și excesul de putere.

„Prin dispoziția ilegală și abuzivă a Comisiei pentru Situații Excepționale din 3 noiembrie 2023, toți candidații partidului politic „Șansă” au fost excluși din alegeri, cu obligarea organelor electorale de a aplica ștampila „retras” în toate buletinele de vot. Dispoziția CSE a fost contestată imediat în instanța de judecată, iar potrivit prevederilor legale, odată cu contestarea actului de anulare a înregistrării, acesta se consideră suspendat de drept și nu poate fi executat până la emiterea unei decizii definitive”, se menționează în comunicatul partidului „Șansa”.

Comisia Situații Excepționale a anulat înregistrarea concurenților electorali desemnați de Partidul „Șansă” în cadrul alegerilor locale generale. Decizia a fost luată după ce Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că această formațiune ar fi finanțată din surse ilegale din Federația Rusă.