PAS a convocat Consiliul Politic Național, unde a participat și premierul Dorin Recean

Ala Găină

Consiliul Politic Național (CPN) al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) s-a întrunit ieri pentru a trage concluziile alegerilor locale generale din noiembrie 2023 și a discuta despre acțiunile de viitor, atât la nivel local, cât și național. La ședința CPN au participat președintele PAS, Igor Grosu și premierul, Dorin Recean, deputați și miniștri, primari, consilieri, membri și susținători PAS.

Potrivit conducerii formațiunii, în urma scrutinului local, PAS a înregistrat cel mai bun scor pe țară: „Am obținut încrederea cetățenilor pentru 310 primari, 357 consilieri raionali și peste 3000 de consilieri locali”.

Președintele PAS, Igor Grosu, a mulțumit candidaților, membrilor și susținătorilor PAS care au muncit în această campanie pentru a convinge oamenii să dea votul Echipei Europa. „Tratăm cu maximă responsabilitate votul acordat de fiecare cetățean în parte. Urmează patru ani de muncă asiduă, pentru a aduce Europa mai aproape în localitățile noastre. Vom munci conștiincios pentru fiecare localitate, în fiecare primărie, consiliu local și raional”, a subliniat liderul partidului.

Premierul Dorin Recean a menționat că acest rezultat în alegeri trebuie să se materializeze în cât mai multe proiecte pentru localitățile noastre. „Acest scop este în plină implementare prin programele „Satul European” și „Satul European Expres” însă, așa cum ne-am angajat în campanie electorală, vom aloca și mai mulți bani pentru satele și orașele noastre. Deja am alocat suplimentar 400 de milioane de lei pentru dezvoltarea locală în cadrul rectificării bugetare din toamnă și vom identifica bani pentru a continua aceste programe”, a declarat el.

Prim-ministrul a mai menționat că bugetul pentru anul 2024 se va concentra pe educație și bunăstarea copiilor. Printre principalele noutăți sunt majorarea salariilor tuturor pedagogilor din țară și creșterea indemnizației la nașterea copilului la 20 de mii de lei.

În paralel, guvernarea își concentrează tot efortul pe deschiderea negocierilor cu Uniunea Europeană și apropierea de blocul comunitar. Acesta este drumul ales de cetățeni și acesta rămâne scopul nostru ca guvernare.