PAS anunță că va contesta alegerile din Orhei: „Au forțat prin amenințări și șantaj ieșirea la vot a unor cetățeni”

Ala Găină

Partidul Acțiune și Solidaritate va contesta rezultatele alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Orhei. Anunțul a fost făcut de candidatul Sergiu Stanciu. Potrivit lui, scrutinul a fost fraudat, întrucât la Orhei, grupul criminal organizat o adevărată operațiune specială de fraudare.

Au încălcat legea și sfidat statul de drept prin folosirea vădită a resurselor administrative, primăria și consiliul raional. Au dirijat și orchestrat procesul de cumpărare a votului prin implicarea directă a președinților și operatorilor secțiilor de votare. Au făcut agitație electorală în secțiile de votare în ziua votului și cel mai grav, au forțat prin amenințări și șantaj ieșirea la vot a unor cetățeni”,  a declarat candidatul PAS din Orhei.

Sergiu Stanciu mai spune că au „suficiente dovezi și argumente pentru ca acești concurenți să fie eliminați din cursă. „Vom contesta aceste rezultate. Fără fraudă și voturi cumpărate rezultatul ar fi fost altul”, spune el. Nici candidata Partidului Forța de Alternativa și Salvare a Moldovei, Tatiana Cociu, nici partidul nu au reacționat deocamdată.

În urma procesării tuturor voturilor la Orhei, rezultatele preliminare arată că Tatiana Cociu, candidata susținută de Ilan Șor, după ce Partidul Șansa a fost exclus din cursă, iese învingătoare cu 57,59%. Pe locul doi cu cele mai multe voturi se clasează candidatul PAS, Sergiu Stanciu, cu 17%.