PAS are un nou deputat. Cine este și ce funcție a ocupat până acum

Adrian Sirbu

Veronica Briceag este noul deputat al Parlamentul Republicii Moldova, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. Mandatul acesteia a fost validat astăzi de magistrații Curții Constituționale. 

Veronica Briceag este șefa de cabinet al Ministerului Mediului și este licențiată în economie. Înainte de a ajunge la minister, acolo unde activează de mai bine de doi ani, Briceag a lucrat în sectorul privat.

În urma alegerilor locale din 2023 în municipiul Chișinău, Veronica Briceag s-a ales cu funcția de consilieră municipală de pe lista PAS, însă, conform legii, are 30 de zile la dispoziție pentru a renunța la acest mandat.

„Onorată Curte, vreau să menționez că nu ar exista interdicții careva legale de a obține acest mandat, și da, îmi asum și vă rog mult să validați mandatul de deputat. Cunosc faptul că în 30 de zile trebuie să depun mandatul de consilier municipal care sunt la moment pentru a obține mandatul de deputat. Voi înlătura toate interdicțiile”, a declarat Veronica Briceag în fața judecătorilor Înaltei Curți.

Vacanța mandatului a survenit în urma cererii de demisie a deputatului Galina Sajin.