sursa foto:privesc.eu

PAS: Igor Dodon devine portavocea regimului anticonstituţional din stânga Nistrului

Vasile Cojocari

Într-o declaraţie difuzată joi, 5 ianuarie, Biroul Permanent Național al PAS atenţionează societatea şi îl avertizează pe Igor Dodon că încercările de a promova politici antistatale sub acoperirea paravanului de preocupare faţă de „problemele oamenilor simpli” pot avea consecințe grave. „Suveranitatea aparţine poporului şi nu escrocilor politici ajunşi la putere prin manipularea cinică a propriilor cetăţeni”, se arată în declaraţia PAS.

Potrivit formaţiunii, la întrevederea din 4 ianuarie, în calitatea sa de preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon nu s-a delimitat de poziţia PSRM, exprimată la Congresul acestei formațiuni din 18 decembrie 2016, care prevede federalizarea ţării şi nu cere retragerea trupelor Federaţiei Ruse, ce staționează ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. În opinia partidului condus de Maia Sandu, Dodon anunță soluții false pentru probleme a căror soluționare nici nu ține de competența Președinției. Un exemplu este promisiunea de recunoaștere de către autoritățile constituționale a diplomelor eliberate de către instituțiile de învățământ superior din stânga Nistrului.

„În situația în care instituțiile din stânga Nistrului nu acceptă să fie evaluate de organele competente din Republica Moldova, le-a fost propusă alternativa să fie evaluate de oricare agenție străină de asigurare a calității, cu condiția ca aceasta să fie înscrisă în Registrul European pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior”, se arată în declaraţia PAS.

Potrivit acesteia, Ministerul Educației nu are dreptul să pună ștampila pe diplome emise de instituții care nu vor să facă dovada îndeplinirii unor standarde minime de calitate, relatează moldova.org Precizăm că preşedintele  Igor Dodon, a avut miercuri, 4 ianuarie, o întâlnire cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski, la Bender. Cei doi au declarat că au discutat problemele din sfera învăţământului, transportului, comunicațiilor și a circulației cetățenilor.