PAS îndeamnă românii din R.Moldova să voteze Alianța PNL-PSD la alegerile europarlamentare

Ala Găină

Liderul PAS, Igor Grosu îndeamnă românii din Republica Moldova,  să voteze la alegerile europarlamentare din 9 iunie Partidul Național Liberal, aflat la guvernare în România, în coaliție cu Partidul Social-Democrat.

,,Pentru ca vocea noastră, a moldovenilor, să răsune în continuare în Parlamentul European este important ca toți moldovenii de acasă și din diasporă cu pașapoarte românești/europene să participe activ în perioada 6-9 iunie la alegerile pentru Parlamentul European.Cu cât mai mare va fi participarea oamenilor din Moldova care pot vota la alegerile europarlamentare, cu atât se va auzi mai puternic mesajul că oamenii din Moldova au un cuvânt de spus privind direcția în care merge UE. Va fi și mai ușor de primit sprijin european dacă, pe 9 iunie, oamenii din Republica Moldova vor ieși la vot în număr mare” a afirmat Igor Grosu.

Igor Grosu și-a îndemnat susținătorii să voteze ,,pentru deputații din Partidul Național Liberal. Ne dorim să trimitem în Parlamentul European cât mai mulți deputați ca Siegfried Mureșan, Rareș Bogdan sau Adina-Ioana Vălean, care să negocieze de la egal la egal cu colegii din Parlament pentru a obține lucruri bune pentru Moldova, România și pentru Europa”. 

Cu un mesaj a venit și premierul Dorin Recean, precizând că în Parlamentul European trebuie să ajungă formațiuni care susțin aderarea Republicii Moldova la UE și extinderea Uniunii.

„Pe 6, 7, 8 şi 9 iunie avem alegeri europarlamentare. Vreau să rog şi să îndemn toţi cetăţenii din Republica Moldova, şi pe cei care sunt peste hotare, să mergem la aceste alegeri europarlamentare. Este foarte important să votăm pentru partidele din familiile care susţin extinderea Europei şi susţin parcursul european al Republicii Moldova. Trebuie să ne obişnuim să participăm la alegerile europarlamentare şi eu sunt ferm convins că, mai devreme sau mai târziu, toţi cetăţenii Republicii Moldova vor participa la astfel de exerciţii’, a adăugat șeful Cabinetului de miniștri.

În Republica Moldova vor fi deschise 52 de secții de votare pentru alegerile în Parlamentul European din 9 iunie, când cetățenii români vor fi invitați să își aleagă cei 33 de reprezentanți în forul legislativ al UE.

Votarea în alegerile din 9 iunie începe la ora locală 7:00 și se încheie la 22:00. Procesul votării ar putea să fie extins și după această oră, până la 23:59, pentru alegătorii care se află încă în secția de votare și pentru cei care mai stau la rând în afara sediului acesteia.