foto sputnik.md

Păzit de bodyguarzi cu umbrele antiglonț și intrări în parc blocate. Așa a depus Igor Dodon flori la bustul lui Mihai Eminescu

Vasile Cojocari

În timpul evenimentului, Igor Dodon a fost observat ca fiind păzit de bodyguarzi, care ţineau în mâini umbrele antiglonţ. Întrebat de jurnalişti despre umbrelele pe care le ţinea în mâini paza sa de corp, preşedintele a glumit, zicând că probabil îl păzesc de ploaie.
„Pentru ce e umbrela? Cred că de ploaie. Eu am spus că atât timp cât nu vor fi delegaţii oficiale, voi merge fără cortegiu. Puteţi să vedeţi cum merg dimineaţa şi duc copii de acasă la şcoală. În rest, cât priveşte persoane pe care le vedeţi aici, sunt atribuţiile lor, eu nu pot să le interzic”, a declarat Igor Dodon, citat de moldova.org.

Potrivit Ziarului de Garda, în dimineața zilei de astăzi,15 ianuarie, președintele Igor Dodon și un grup de membri și simpatizanți socialiști au mers la bustul lui Mihai Eminescu din parcul Ștefan cel Mare din Chișinău să depună flori. Cu ceva timp înaintea promenadei lui Dodon prin parc și pe toată perioada aflării acestuia în zonă, intrările în parc au fost blocate de grupuri de polițiști și bărbați îmbrăcați în civil, care se prezentau ca exponenți ai sistemului de securitate. 

„Este sectorul 0”, au motivat polițiștii care spun că este vorba de o operațiune obișnuită a SPP care are loc de fiecare dată când oficali de rang înalt vin la depuneri de flori. 

Cetățenii de rând nu au fost admiși pe Aleea Clasicilor, decât după plecarea lui Igor Dodon, transmite ZdG.md