Percheziții la domiciliul fostului premier, Pavel Filip. În ce dosar este vizat acesta

Ala Găină

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) efectuează vineri, 6 mai, percheziții la domiciliul fostului prim-ministru al Republicii Moldova Pavel Filip și la mai mulți membri ai „grupului criminal organizat” condus de către fostul deputat democrat Vladimir Andronachi într-o cauză penală privind „tentativa de deposedare a statului” de sediul Consulatului Republicii Moldova din Odesa.

„Percheziții la un fost prim-ministru și o persoană afiliată „Grupului Andronache” în dosarul care vizează Consulatul Moldovei la Odesa, Ucraina. Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii INI, desfășoară percheziții în dosarul tentativei de deposedare a statului de edificiul Consulatului Moldovei în orașul Odesa din Ucraina”, menționează PCCOCS.

Potrivit PCCOCS, perchezițiile se desfășoară în mai multe locații din Chișinău, inclusiv la un fost prim-ministru al Moldovei, a unui fost consul al Mdovei la Odesa și a unei persoane din anturajul „grupului Andronachi”.

Cauza penală a fost inițiată în 2020 și vizează o „tentativă de deposedare a statului” de sediul Consulatului R. Moldova din Odesa printr-o hotărâre de guvern din februarie 2019 de trecere a clădirii și terenului aferent din proprietate publică în proprietate privată.