De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 15 ore

Pista pentru bicicliști de pe str. 31 august 1989 prinde viață. Ion Ceban: Vă îndemn să mergeți pe strada 31 August 1989

Ala Găină

Continuă lucrările de amenajare a pistei pentru bicicliști pe strada 31 August 1989. În paralel cu instalarea pilonilor de delimitare, este aplicat marcajul de culoare verde în intersecții, cu scopul de a avertiza șoferii care intersectează pista de cicliști. În prezent, se lucrează la intersecția cu strada Armenească.
Primarul degrevat din funcție al municipiului Chișinău, Ion Ceban, este cunoscut pentru faptul că vine la lucru cu trotineta. Astfel, acesta i-a îndemnat pe cei care circulă cu trotineta sau bicicleta să aleagă strada 31 august 1989.
„Ieri am mers pe coridorul verde pe strada 31 August 1989. Îndemn pe toți cei care vor să se deplaseze cu bicicleta sau trotineta prin zona Centru, să meargă pe strada 31 August 1989”, a scris Ion Ceban pe facebook.
Lucrările fac parte din Pachetul II al proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al Centrului municipiului Chișinău”, finanțat de BERD și BEI.
După finalizarea acestui proiect, strada 31 August 1989 va deveni „Coridor Verde”. Astfel, va exista o singură bandă pentru circulația automobilelor, iar cealaltă bandă va fi dedicată transportului alternativ, în special bicicletelor.