un deputat ține un discurs

Plahotniuc, declarații în urma plecării liberalilor din coaliția de guvernare

Ariadna Bulat

Vlad PLAHOTNIUC: "Privind decizia PL, am desprins 2 motive care ar fi putut determina această decizie, un motiv ar fi factorul emoțional și o posibilă dorință a liberalilor de a-și reface forțele fiind în opoziție, se pregătesc pentru alegerile Parlamentare din 2018.

În opinia noastră, combaterea corupției nu trebuia să determine ieșire PL din coaliție, actul de justiție și argumentarea probelor trebuie să fie în interiorul sistemului de justiție și nu în partidele politice, în justiție trebuie prezentate probele.

Faptul că PL a plecat din coaliție, nu schimbă nimic în justiție.

Liberalii au utilizat evenimentele de la Primărie ca un pas strategic de a pleca de la Guvernare și a intra în opoziție. Acest fapt le permite să aibă o evoluție mai bună până la alegerile parlamentare.

Reformele aduc costuri, iar noi știm foarte bine asta. Atât PD, cât și PL știm că urmează reforme cu mari costuri politice. Vom demonstra că acestea se pot face nu doar cu costuri politice.

Noi am anticipat ieșirea PL de mai mult timp. Avem o viziune comună, PL a considerat ca reforma guvernului să se facă mai târziu.

Vreau să fie foarte clar, noi nu criticăm și nici nu judecăm decizia colegilor din PL. Am făcut multe legi și proiecte importante împreună. Am votat multe inițiative importante. Sper că vom colabora benefic și în continuare cu colegii din PL."