Platon, noi acuzații la adresa Maiei Sandu: „Minciuna și ipocrizia sunt doi stâlpi pe care se ține puterea Maiei Sandu”

Ala Găină

„E mult de muncit, pentru că minciuna și ipocrizia sunt doi stâlpi pe care se ține puterea Maiei Sandu”. Acuzația vine din partea lui Veaceslav Platon, potrivit căruia combaterea fake-urilor și lozincile propagandistice e o sarcină importantă și principială, mai ales atunci când e vorba de o putere mincinoasă, care și-a supus tot spațiul mediatic. 

„Să luăm drept exemplu declarația ministrului Muncii, Alexei Buzu și deputatului Radu Marian despre majorarea de către PASdiuci pe parcursul guvernării lor a pensiei medii cu 70%. Cui să-i treacă prin minte să verifice cifrele vociferate public. Dar, cunoscându-i pe acești ticăloși, am luat calculatorul în mâine. Se dovedește că între 01.07.2021 și 31.12.2023 pensia medie a fost majorată cu 61,9%. Însă, inflația cumulativă în această perioadă a fost de 60%.

Dar, întrucât pensionarii reprezintă o categorie aparte a consumatorilor, cu coșul lor de consum, atunci, reieșind din cheltuielile lor de bază, am atras atenția la inflația produselor alimentare, care a atins cifra de 67%, dar și inflația în domeniul serviciilor comunale, care s-au majorat cu tocmai 74%”, a scris Platon pe Telegram

Potrivit lui Platon, din acest exemplu rezultă că pensionarii erau săraci, au venit „vremurile bune” pentru Maia Sandu și au ajuns „lipiți pământului”.

„Se pare că au mizat greșit. Cam asta e tot ce trebuie de știut despre fake-uri și propagandă”, a conchis acesta.