Prea mulți candidați? La Chișinău și Comrat, buletinele de vot vor fi sub formă de broșură

Ala Găină

Buletinele de vot pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Chișinău și în Consiliul municipal Comrat în cadrul scrutinului din 5 noiembrie vor fi tipărite sub formă de broșură. Comisia Electorală Centrală a aprobat modelele noilor buletine de vot în ședința din 19 octombrie.

Autoritatea electorală susține că a luat decizia în contextul în care 35 de concurenți electorali se vor lupta pentru funcția de consilier în Consiliul municipal Chișinău, iar alți 57 – pentru funcția de consilier în Consiliul municipal Comrat.

CEC anunță că, conform prevederilor Instrucțiunii cu privire la aprobarea modelului, tipărirea, transmiterea și păstrarea buletinelor de vot, aprobată în 2023, în cazul în care în buletinul de vot se înscriu mai mult de 30 de concurenți electorali, acesta se va tipări în format de broșură.

În context, CEC a decis pe 19 octombrie că buletinele de vot se vor tipări pe hârtie opacă (mată) de culoare de culoare bej pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Chișinău și de culoare de culoare gri afumat pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Comrat, U.T.A. Găgăuzia.