Premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului, Igor Grosu efectuează astăzi o vizită de lucru la București. Ce program vor avea

Ala Găină

Premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează astăzi, 27 martie, o vizită de lucru în România. Oficialii participă la cea de-a doua ediție a Forumului Moldova-România: Capital Bridges 2024, organizat de Bursa de Valori de la București.

Evenimentul promovează cooperarea economică solidă și interconectarea piețelor de capital dintre Republica Moldova și România.

Premierul va avea intervenții în cadrul acestei platforme, unde va vorbi despre necesitatea mai multor investiții și contacte economice între agenții economici de pe ambele maluri ale Prutului”, a anunțat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului R. Moldova.

La eveniment vor participa și președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, premierul României, Marcel Ciolacu și alți oficiali, printre care și guvernatorii băncilor centrale din ambele state.

Participanții vor mai discuta reformele macroeconomice, oportunități de investiții și progrese în sectorul bancar din R. Moldova, creând terenul pentru îmbunătățirea relațiilor economice bilaterale în contextul aderării Republicii Moldova la UE și sprijinului colosal pe care îl oferă România în acest sens”, a precizat Daniel Vodă.