aa

Premierul Pavel Filip MOTIVEAZĂ societatea să susțină proiectul de integrare a Moldovei în UE

Olesea Coragău

Premierul mai menţionează în apelul său că reprezentanții societății civile au contribuit şi prin spiritul lor critic la îndeplinirea obiectivelor din Foaia de Parcurs, au pus presiunea necesară pentru a ne mobiliza să recâștigăm încrederea partenerilor externi față de Republica Moldova.

„Eu sper că am reușit prin fapte să vă dovedesc buna mea credință și concentrarea pe rezultate concrete pentru țară. Am înțeles că există o singură direcție: fapte în beneficiul cetățenilor, fapte în raporturile cu societatea civilă și fapte în dialogul cu partenerii externi. Și iată că suntem pe punctul de a reface, la un nivel poate mai înalt, susținerea pentru Moldova la nivel regional, european și internațional”, a notat Pavel Filip.

În apelul adresat societăţii civile şi forţelor politice se mai spune că avem nevoie de o idee națională, care să ne unească pe toți, să ne asigure perspectiva de a depăși divergențele, să ne arate clar ce avem de făcut în următorii ani pentru a construi o Moldovă prosperă și stabilă.  

„În acest moment, drumul nostru nu se termină, ci suntem în fața unui nou început. Să păstrăm diversitatea și pluralismul nostru de păreri pe alte teme, dar să avem un pact comun și să lucrăm cu toții la proiectul „Moldova europeană”, a spus prim-ministrul.  

De asemenea, Pavel Filip a salutat faptul că în Parlament coaliţia majoritară a semnat cu Partidul Popular European din Moldova Acordul de parteneriat pentru atingerea obiectivului de integrare europeană, deschis şi pentru alte forţe pro-europene.