Premierul României, despre interdicția lui Simion de a intra în R. Moldova și Ucraina: Am văzut documentele secrete, sunt decizii întemeiate

Adrian Sirbu

Marcel Ciolacu a vorbit duminică seara, la Digi24, despre interdicția lui George Simion de a intra în Republica Moldova și Ucraina. Premierul a spus că a primit documentele care au stat la baza deciziilor luate de cele două țări. „Este o decizie administrativă întemeiată” a subliniat Ciolacu. „Documentele au un regim secret, nu pot să divulg lucruri pe care nu am voie să le vorbesc. Doar statul căruia îi aparțin le poate face publice”, a adăugat Ciolacu.

„Documentele au un regim secret, nu pot să divulg lucruri pe care nu am voie să le vorbesc. Doar statul căruia îi aparțin le poate face publice”, a adăugat Ciolacu. Ciolacu anunțase că va cere oficial Moldovei și Ucrainei să spună de ce are George Simion interdicție în a intra în cele două țări.

„Am avut acele discuții, mi-au venit documentele, documentele au un regim secret. Am văzut deciziile, atât a Republicii Moldova, cât și a Ucrainei, de a-și menține interdicția în ceea ce-l privește pe domnul George Simion de a intra în R. Moldova și în Ucraina. Cred că este un semnal suficient de puternic, un om politic să aibă interzis în acest moment de a intra în două țări vecine”, a spus premierul.

„Nu îmi cereți să divulg lucruri pe care nu am voie să le vorbesc. Este o decizie administrativă întemeiată. Ține inclusiv de unirea României cu Republica Moldova, și bănuiesc că România n-a vrut să se unească și cu Ucraina”, a adăugat politicianul.

Preşedintele AUR, George Simion, a fost interzis în Republica Moldova pentru încă 5 ani, până în 2028, a transmis Inspectoratul General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău, la începutul lunii februarie a acestui an.