Premierul României: „Susțin unirea Republicii Moldova cu România”

Adrian Sirbu

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre unirea Republicii Moldova cu România. Invitat la DC News, premierul României, s-a declarat un susținător al unirii Republicii Moldova cu România.

„Și eu susțin unirea (n.r. Republicii Moldova cu România) și nu am primit interdicție:. E dreptul meu! Eu cred în continuare în unirea între Republica Moldova și România. Că se va face în interiorul UE, că vom găsi (n.r. o altă cale)…Categoric!“, a spus premierul României.

Oficialul a mai afirmat că primul stat care trebuie să arate că doreşte unirea este Republica Moldova.

„Dacă se face sau nu unirea dintre România şi Republica Moldova, primul stat care trebuie să arate acest lucru este Republica Moldova. Aşa se porneşte unirea. Există o relaţie instituţională de respect şi o susţinere din partea statului român, şi nu numai a statului român, şi a Statelor Unite ale Americii, şi a Germaniei, şi a Franţei, ca Republica Moldova să depăşească acest moment dificil. Vreau să vă reamintesc că în Republica Moldova trăiesc români, numai români.  Acest stat este sustenabil datorită implicării statului român. Şi a României. Şi cred că e de datoria noastră a românilor de a-i susţine în continuare pe românii noştri din Republica Moldova”, a mai declarat prim-ministrul român.