Președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean au transmis un mesaj de mulțumire tuturor celor implicați în lichidarea consecințelor în urma ninsorilor

Adrian Sirbu

Președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean au transmis un mesaj de mulțumire tuturor celor implicați în lichidarea consecințelor în urma ninsorilor abudente. Șefa statului a subliniat importanța eforturilor a peste 200 de drumari, care au lucrat necontenit pentru a deszăpezi și curăța drumurile, asigurând astfel circulația rutieră în condiții de siguranță.

„Le sunt recunoscătoare tuturor celor care ieri pe parcursul zilei și întreaga noapte au deszăpezit și curățat drumurile și au ajutat oamenii. Peste 200 de drumari au lucrat necontenit pentru a debloca circulația rutieră și a-i ajuta pe toți să ajungă cu bine acasă. Mii de polițiști, pompieri, salvatori, militari, personal medical și reprezentanții autorităților locale au acordat asistență celor aflați la nevoie și au intervenit în situații dificile”, a scris Maia Sandu pe facebook.

Și prim-ministrul Dorin Recean a mulțumit celor tuturor oamenilor implicați în lichidarea consecințelor provocate de intemperiile zilei de ieri: echipajele de intervenție, salvatori și pompieri, polițiști și carabinieri, militari, personalul medical, drumari „care și-au făcut datoria în aceste circumstanțe excepționale”.

Până la această oră, peste 1400 de polițiști au fost și sunt la datorie pe traseele naționale, alți 800 de polițiști de frontieră, 400 de salvatori, 300 de angajați ai serviciilor de întreținere a drumurilor, 160 de carabinieri, continuă să intervină pentru a acorda ajutor celor blocați.