Președinta partidului „Renaștere”: „Valorile tradiționale sunt în pericol”

Adrian Sirbu

Președinta partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, atrage atenția asupra unei presupuse amenințări aduse de procesul de integrare europeană asupra valorilor tradiționale moldovenești.

În acest context, Parasca susține că integrarea Europeană afectează direct valorile tradiționale ale Moldovei, argumentând că recent preoților catolici le-a fost permis să binecuvânteze cuplurile unisexuale.

Ea subliniază că, deoarece Biserica Catolică din Moldova este parte a Bisericii Catolice mondiale, orice schimbare în practicile acesteia se reflectă automat și în clerul local.

Parasca și-a exprimat îngrijorarea sa față de această „indulgență” și avertizează asupra impactului pe care îl poate avea asupra valorilor tradiționale și a demografiei din Moldova, care deja se confruntă cu probleme.

Totodată, aceasta a menționat pe pagina sa de Telegram că Partidul „Renaștere” se pronunță ferm împotriva a ceea ce ei numesc „impunerea culturii homosexuale” în Moldova și pledează pentru protejarea tradițiilor și valorilor familiei. Ea susține că adevărata libertate ar trebui să vină din Occident sub forma libertății presei și supremației dreptului, în loc să aducă schimbări în defavoarea valorilor lor tradiționale.

Integrarea europeană amenință deja în mod direct valorile tradiționale ale Moldovei. Preoților catolici li se permite acum să binecuvânteze cuplurile unisexuale. Întrucît Biserica Catolică din Moldova face parte din Biserica Catolică mondială, această „indulgență” se aplică automat și clerului nostru. Am prefera ca în loc de căsătoria homosexuală, să ne vină din Occident adevărata libertate a presei și supremația dreptului. Există o amenințare la ușa noastră. Amenințare la adresa familiei tradiționale, a demografiei (care în Moldova deja cade în prăpastie), o amenințare la adresa bunăstării viitoare a copiilor noștri. Eu și partidul ”Renaștere-Возрождение” suntem categoric împotriva impunerii „culturii” homosexuale locuitorilor Moldovei. Rămînem adepți ai tradițiilor și valorilor familiei și considerăm că este necesar să le altoim generației noastre în creștere”, a notat președinta partidului.