Președinta partidului ”Renaștere”, Natalia Parasca, susține că Maia Sandu duce o politică externă dezechilibrată

Adrian Sirbu

Natalia Parasca, președintele interimar al Partidului „Renaștere”, a scris pe pagina sa de Facebook că Republica Moldova trebuie să manifeste deschidere față de toate țările pentru a avea pace și dezvoltare economică stabilă. Parasca a făcut referire la politica anti-Kremlin, promovată de președinta Maia Sandu în ultimii ani.

„În ultimii ani, președintele Maia Sandu a demonizat Rusia și a încercat să convingă societatea moldovenească că Rusia este inamicul nostru. Dar ce a adus această politică antirusească pentru țara noastră? Am asistat la o creștere multiplă a prețurilor la energie, ceea ce a dus la sărăcirea populației. Exporturile au scăzut semnificativ, iar agricultura și industria prelucrătoare au intrat într-o criză profundă”a notat președinta pe Facebook.

Natalia Parasca a criticat, de asemenea, eforturile Guvernului de a achiziționa arme letale în cantități mari, subliniind că aceste cheltuieli nu vor rezolva problemele economice cu care se confruntă populația.

„Desenarea amenințărilor mitice, PAS și Maia Sandu încearcă să justifice cheltuielile fără precedent pentru achiziționarea de arme letale. De parcă apărarea antiaeriană și rachetele vor ajuta sute de mii de familii să supraviețuiască în această iarnă și să facă față tarifelor exorbitante la gaz și încălzire!”, a declarat Parasca.

Parasca spune că pledează pentru o abordare mai pragmatică în relațiile externe ale Moldovei.

Sunt convinsă că Republica Moldova ar trebui să caute prieteni și parteneri, nu dușmani, în arena externă. Trebuie să ne concentrăm pe dezvoltarea economică și pe îmbunătățirea calității vieții cetățenilor noștri”, a subliniat ea.

Parasca a mai menționat că o abordare echilibrată în relațiile externe, care să țină cont de interesele economice și sociale ale Moldovei, ar putea aduce beneficii semnificative țării în termen lung.