Președintele fracțiunii „Pentru Bălți” Anastasia Svetlicinîi este inclusă în comisia de monitorizare a renovării lacului orașului

Adrian Sirbu

Președintele fracțiunii „Pentru Bălți” din Consiliul Municipal Bălți, Anastasia Svetlicinîi, s-a alăturat comisiei de monitorizare a renovării lacului orașului. Decizia a fost luată după o întâlnire comună a fracțiunii „Pentru Bălți”, în frunte cu Marina Tauber și Victoria Șapa cu primarul municipiului, Alexandr Petkov, la care au discutat, printre altele, problemele apărute în timpul implementării proiectului. Anastasia Svetlicinîi a anunțat acest lucru pe pagina sa personală de Facebook.

“A avut loc cea de-a doua ședință a comisiei de monitorizare a lucrărilor din regiunea lacului orășenesc din Bălți, demarate de către autoritățile municipale precedente. Acestea au fost suspendate, recent, de către noul primar Alexandru Petkov, deoarece au apărut mai multe întrebări cu privire la proiect. După întâlnirea cu primarul, și după ce echipa noastră a anunțat că noi ne vom ocupa de reabilitarea lacului, a fost luată decizia ca eu să fac parte din componența comisiei”, a relatat Anastasia Svetlicinîi.

Prezența Anastasiei Svetlicinîi în comisie va permite fracțiunii „Pentru Bălți” să se implice în rezolvarea problemelor care împiedică implementarea proiectului și să găsească soluții eficiente. În acest scop, ea a purtat negocieri cu contractorii și cei care supravegheau derularea lucrărilor de refacere a lacului orașului.

Suntem pregătiți să începem curățarea lacului de nămol, alge, stuf și resturi. O astfel de muncă nu a mai fost efectuată de la începutul anilor 80. Aceasta va fi o etapă foarte importantă în crearea unei zone de recreere confortabile atât pentru rezidenții din Belize, cât și pentru oaspeții orașului”, a spus Anastasia.

Potrivit Anastasiei Svetlicinîi, problemele pot fi rezolvate prin cooperare și comunicare.

Actualmente este important să lăsăm politica pe planul doi, și cu toții împreună să ne ocupăm de dezvoltarea municipiului. Lacul orășenesc și zona de agrement din jur pot deveni un nou centru de atracție pentru oamenii din tot nordul Moldovei”, a concluzionat Anastasia Svetlicinîi.