Președintele Italiei, Sergio Mattarella, vine la Chișinău. Este prima vizită oficială a unui președinte italian în R.Moldova

Adrian Sirbu

Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, va efectua o vizită de două zile, 17-18 iunie, la Chișinău Marți, 18 iunie, Maia Sandu se va întâlni cu omologul său italian la sediul Președinției.

Cu ocazia vizitei Președintelui italian Sergio Mattarella, luni, 17 iunie, la Palatul Republicii va fi organizat un concert care va onora opera lui Giacomo Puccini – așa cum 2024 este anul în care celebrăm opera cunoscutului compozitor – și la care vor fi prezenți liderii celor două state.

În legătură cu vizita la Chișinău a președintelui Italiei, Sergio Mattarella, luni și marți, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală. Astfel, pe 17-18 iunie, între orele 08:00-18:00, vor fi restricții de circulație din centrul orașului și arterele care fac legătura cu Aeroportul Internațional Chișinău.

De asemenea, potrivit Primăriei Chișinău, vor fi interzise manifestații în masă, lucrări de reparație a drumurilor, rețelelor electrice, termice, apeduct și canalizare și tăierea arborilor, în perimetrul străzilor pe unde se va deplasa coloana oficială.

Conducătorii auto sunt îndemnați să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.

Instituția prezidențială precizează că vizita lui Sergio Mattarella este prima vizită oficială a unui președinte al Republicii Italiene în Republica Moldova, Italia fiind unul dintre cei mai importanți parteneri ai țării noastre.