Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, reținut de poliție. Care este motivul

Redacția Liber TV

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, care este și unul dintre organizatorii protestelor din centrul capitalei, a fost reținut de poliție și dus la Inspectoratul de Poliție Buiucani. 

Poliția anunță, într-un comunicat de presă, că „un grup de participanți la acțiunea de protest din centrul capitalei, în timpul manifestației au dat dovadă de un comportament neadecvat”.

„Aceștia, împreună cu unul dintre organizatorii acțiunii de protest (președintele r. Orhei), Dinu Țurcanu, avînd intenția de a intra în curtea Președinției și de a periclita activitatea instituției, au fost stopați de forțele de ordine antrenate la menținerea ordinei și securității publice.

Pentru nesubordonarea cu rea-voinţă dispoziţiei sau cererii legitime ale colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, cît și ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, opunerea de rezistenţă, acesta a fost condus la Inspectoratul de poliție Buiucani pentru documentare”, menționează IGP.

În această dimineață, simpatizații Partidului „ȘOR” , în frunte cu câțiva lideri ai formațiunii, inclusiv Dinu Țurcanu, au organizat un protest în fața Președinției, în timp ce șefa statului Maia Sandu susținea o conferință de presă cu Johannes Hahn, Comisarul European pentru Buget și Administrație, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău.

„Considerăm acțiunile personale ale doamnei președinte Maia Sandu ca fiind abuzive, ilegale și direcționate împotriva propriului popor. Cerem, totodată, ca reprezentantul Comisiei Europene, comisarul Johannes Hahn, să vină să facă cunoștință cu cererile protestatarilor, cu doleanțele noastre, pentru a ne convinge de buna lui intenție și de cumsecădenia, de adevăratele valori europene, pe care, bănuiesc, le îmbrățișează domnul comisar. Ne rezervăm dreptul de a continua protestele pașnice, cu respectarea tuturor normelor legale, iar Maiei Sandu îi transmitem un mesaj elementar: nu poți fugi de propriul popor, nu te poți ascunde, nu-ți poți bate joc la nesfărșit! În sfârșit, vei primi răsplata pe care o meriți – demisia!”, a declarat Dinu Țurcanu în cadrul manifestației.