Primarul ales, Ion Ceban, dispus să implementeze 60% din programele PAS și PSRM: „Invit la consultări partidele care au acces în CMC”

Adrian Sirbu

Partidul MAN propune inițierea consultărilor cu toate formațiunile din CMC pentru a lucra „pentru municipiul Chișinău, pentru locuitorii capitalei și ai suburbiilor”. Formațiunea  lansează „Platforma pentru Chișinău” pentru un schimb de opinii cu fiecare fracțiune, transmite IPN.

Liderul MAN, Ion Ceban, a declarat într-o conferință de presă că partidului pe care-l reprezintă i-au fost încredințate 33,25% din voturi pentru Consiliul municipal și va avea 20 de consilieri municipali. El a precizat că echipa este gata să-și asume realizarea a 100% din programul MAN, dar și să susțină proiectele propuse în campania electorală și de către celelalte partide. Acele proiecte care țin de competența directă a Primăriei Chișinău și care vin în dezvoltarea orașului. Totodată, e gata să intervină și să susțină și acele proiecte care nu țin nemijlocit de competența Primăriei Chișinău, dar și să colaboreze cu instituțiile statului pentru a realiza și alte proiecte.

Ion Ceban a declarat că a analizat toate programele electorale ale partidelor care au acces în CMC, respectiv, va colabora în consiliu pentru ca să se reușească realizarea pentru Chișinău a proiectele asumate împreună. Din programul electoral al fracțiunii PAS, care va avea 20 de consilieri, MAN este gata să implementeze 60% din acțiunile anunțate.

La fel, a analizat programul electoral al PSRM, care a fost votat de 9,64% dintre locuitorii veniți la vot, iar în CMC vor fi 6 consilieri municipali. MAN e gata să includă, la fel, 60% din programul electoral propus de PSRM.

Nu suntem noi în drept să divizăm societatea. Platforma pentru Chișinău este platforma pentru locuitori pe care o vedem noi și propunem discuții în interesul oamenilor. Orice sugestie și propunere o așteptăm în format electronic până pe 21 noiembrie, iar pe data de 22 noiembrie să începem discuțiile.Ne propunem un schimb de opinii cu fiecare fracțiune. Suntem orientați și gata să muncim pentru Chișinău, asta au votat oamenii”, a declarat Ion Ceban.