Procuratura Anticorupție, despre licitația de la Aeroport: va fi sau nu oprită licitația?

Adrian Sirbu

Licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), prin care autoritățile vor să dea în locațiune mai mult de 5.000 de metri pătrați de spații comerciale, nu va fi pusă pe pauză și nici anulată, deși procurorii anticorupție desfășoară investigații pe marginea legalității acestui concurs. Precizarea a fost făcută de Natalia Cojocaru, purtătoarea de cuvânt a AIC, scrie realitatea.md.

Atâta timp cât nu este emis de către organele competente un act juridic care să demonstreze că aceasta (n.r. licitația de la Aeroport) nu este legală, licitația se desfășoară conform calendarului”, a precizat Natalia Cojacaru.

Funcționara a mai spus că, în prezent, o singură companie a depus dosarul. Este vorba de „Lagardere Travel Retail”. Chiar și așa, perioada de depunere a dosarelor expiră luni, 15 aprilie 2024.

Urmează perioada de examinare a dosarelor: 15-16 aprilie, iar câștigătorul ar urma să fie anunțat miercuri, 17 aprilie curent.

În cazul în care și la expirarea termenului prelungit, va fi depus doar un singur dosar, organizatorul licitației va considera procedura nominalizată a fi finalizată, potrivit prevederilor Regulamentului cu privire la modul de dare în locaţiune a activelor neutilizate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 483 din 29.03.2008 în coroborare cu prevederile Regulamentului privind licitațiile cu strigare și cu reducere, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 136 din 10.02.2009.”, se arată într-un comunicat al AIC, publicat anterior.