aa

Programe de instruire puse la dizpoziția potenţialilor concurenţi electorali

Olesea Coragău

Ei au posibilitatea de a solicita, până pe 10 august, seminare de instruire la subiectele „Statutul observatorilor și al reprezentanților cu drept de vot consultativ” și „Atribuțiile colectorilor de semnături în susținerea unui candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova”.

„Programele de instruire au drept scop furnizarea unui ajutor concurenţilor electorali, astfel încât să cunoască mai bine care sunt atribuţiile lor, ce au dreptul să facă şi ce nu”, a declarat Doina Bordeianu, director adjunct al CICDE.

Potrivit Doinei Bordeianu, Codul Electoral a fost recent modificat, și, deocamdată, sunt mai multe detalii necunoscute de publicul larg, dar şi de persoanele care participă în campania electorală. De aceea, este foarte important ca toţi să cunoască regulile şi să acţioneze doar în conformitate cu prevederile în vigoare. 

CICDE pe lângă CEC este o instituţie publică ce pregătește funcționari electorali capabili să organizeze alegeri libere și corecte, conform normelor internaționale, precum și alți actori interesați în procesul electoral.