Protest în fața Curții de Apel Bălți: Oamenii au cerut să nu le fie furată ultima șansă la o viață mai bună

Adrian Sirbu

Sute de persoane s-au adunat astăzi în fața Curții de Apel Bălți pentru a cere ca Arina Corșicova, susținută de Ilan Șor, să rămână în cursa electorală. 

În timpul manifestațiilor, Arina Corșicova a ieșit în fața oamenilor pentru a le mulțumi pentru susținere, menționând că lupta va continua, indiferent de decizia care va fi luată.

Astăzi nici măcar nu vorbim despre personalități sau despre mine. Astăzi vorbim despre dreptate și dreptul cetățenilor de a alege pe cine vor, dar nu să o facă guvernarea în locul lor! Toată țara a urmărit un circ asemănător acum 2 ani, iar astăzi se întâmplă același lucru! Ultima declarație pe care am făcut-o s-a referit la disponibilitatea mea de a implementa 70% din programul electoral în timp de 2 ani. Sunt sigură că asta i-a speriat și mai tare pe cei de la putere, pentru că echipa noastră va putea face în 2 ani ceea ce nu s-a mai făcut de 30 de ani”, a menționat Arina Corșicova.

Oamenii care s-au adunat în fața Curții de Apel Bălți spun că li se fură și ultima speranță, iar opinia lor nu este luată în considerare de guvernare.

„Ni s-a furat totul. Nu doar dreptul de a vota, ci și dreptul de a trăi. Este foarte urât. Cineva, undeva a decis, dar noi ce suntem niște nimeni? ”, a spus o pensionară.

„Este o decizie ilegală. Absolut ilegal au scos-o din cursă. Ba pe Marina Tauber au exclus-o, apoi pe Victoria Șapa, iar acum pe Arina Corșicova. Noi vrem să o votăm pe Arina Corșicova primar”, a spus un bărbat.

„Noi vom lupta fără îndoială până la capăt, întrucât vrem ca în acest oraș să se schimbe măcar ceva, măcar un pic să se îmbunătățească viața. Câți primari au fost – ce au făcut ei? Dar nouă ne închid gura să nu spunem ce credem, că noi suntem hoți, că suntem bandiți. Noi suntem pur și simplu locuitori ai municipiului Bălți. Deja toți rând de ilegalitățile care se comit la noi. Cât se poate”, a declarat o femeie venită la protest.

„De pe vremea sovietică, în oraș practic nu s-a făcut nimic. Dar acum avem o șansă, la noi vin oamenii care pot dezvolta orașul și vor să o facă. 99 la sută dintre locuitori vor schimbări. Atât tinerii, cât și oamenii în etate”, a mai spus o participantă la protest.

Curtea de Apel Bălți examinează recursul juriștilor în privința excluderii din cursa electorală a Arinei Corșicova, după ce Consiliul Electoral de Circumscripție din municipiu a hotărât scoaterea ei din turul doi de de scrutin. O decizie finală, Curtea de Apel nu a luat însă astăzi.

Menționăm că la alegerile din 5 noiembrie, adică în primul tur de scrutin, Arina Corșicova a acumulat 21,52% din voturi, clasându-se pe locul doi.