Protest la CEC. Partidul „Șansa” acuză autoritatea electorală că îi sunt create impedimente în plină campanie electorală

Redacția Liber TV

Partidul „Șansă” și-a scos vineri simpatizanții pe străzile din mai multe localități ale Moldovei. Formațiunea susține că i s-ar crea impedimente pentru participare la scrutinul de pe 5 noiembrie. 

În Capitală, manifestanții au mers până la Comisiei Electorale Centrale. Pentru a intra în instituție, printre mulțime a trecut și vicepreședintele CEC, Pavel Postică.

Jos Pavel Postică”, au scandat manifestanții, alături de deputata Marina Tauber, în timp ce vicepreședintele CEC ieșea din clădirea instituției.

Eu îs jos. Văd că ei strigă „jos”, eu îs jos. (…) Eu aș vrea să-i întreb de unde au luat aceste geci foarte simpatice și dacă le-au declarat în rapoartele privind gestiunea financiară”, a declarat vicepreședintele CEC.

Partidul „Șansă”, apropiat lui Ilan Șor, a anunțat că va desfășura un marș, la Chișinău, pe care l-a numit „Pentru Alegeri corecte”.

CEC nu a reacționat deocamdată la manifestațiile din fața sediului său. Marșuri ale simpatizanților formațiunii au avut loc în mai multe orașe, printre care Orhei și Bălți. Manifestanții au scandat „Cerem alegeri corecte!”, „O șansă pentru Moldova!”, „Jos Maia Sandu!” și „Victorie!”.