PSDE s-a lansat în campania electorală. Vadim Brînzaniuc: „Vom schimba din temelii modul în care este condus Chișinăul”

Ala Găină

Candidatul Partidului Social Democrat European pentru funcția de primar al capitalei, Vadim Brînzaniuc, își asumă angajamentul să aducă schimbarea în Chișinău, precum și să-i ofere dezvoltarea și strălucirea pe care le merită. Printre prioritățile sale, candidatul a punctat construcția unor pasaje supraterane și drumuri radiale care să deblocheze traficul rutier, amenajarea locurilor de parcare, reabilitarea fondului locativ și termoizolarea blocurilor, extinderea și construcția școlilor, grădinițelor, precum și dezvoltarea suburbiilor. 

Evenimentul de lansare a avut loc în Parcul „Alunelul”, din sectorul Buiucani, reabilitat de Vadim Brînzaniuc, pe vremea când deținea funcția de pretor al acestui sector. În luarea sa de cuvânt, el a menționat că modul în care se dezvoltă astăzi Chișinăul este unul haotic, că nu există o viziune clară și un program care să conțină proiecte temeinice, capabile să asigure confort și bunăstare cetățenilor.

„Dacă ne raportăm la orașele din vest, care au un potențial mai mic de dezvoltare decât are Chișinăul, vom constata că Chișinăul a rămas cu mult în urmă. Angajamentul nostru este să aducem Chișinăul în față, să-i oferim dezvoltarea și strălucirea pe care le merită. Noi știm ce avem de făcut, noi știm cum trebuie să facem. Îmi doresc un Chișinău, al doilea oraș românesc ca mărime, dezvoltat și confortabil așa cum sunt orașele din Uniunea Europeană”, a declarat Vadim Brînzaniuc.
La lansarea candidaților PSDE a participat și președintele organizației din Republica Moldova a Partidului Social Democrat din România, Iurie Ciocan, care a menționat relația strânsă de colaborare dintre cele două formațiuni.
„Este binecunoscut parteneriatul între Partidul Social Democrat din România și Partidul Social Democrat European din Republica Moldova, fostul Partid Democrat. Ambele partide sunt reunite sub simbolul celor trei trandafiri și fac parte din marea familie a social-democraților europeni. În această campanie electorală, echipa social-democrată va trebui să dezmintă mitul precum că în Republica Moldova există doar un singur partid proeuropean. Nu este adevărat, chiar aici vedeți o echipă absolut proeuropeană și dedicată acestor valori”.

Conform tragerilor la sorți, Vadim Brînzaniuc de la Partidul Social Democrat European urmează să fie cu numărul 8 în buletinul de vot.