Raport la Kremlin: Ilan Șor a zburat la Moscova cu avionul lui Abramovici

Adrian Sirbu

Regimul de la Kremlin își adună exponenții politici din R. Moldova la Moscova, unde ar urma să aibă loc o întrevedere după alegerile locale generale care au avut loc duminica trecută.

Potrivit unor surse ale Deschide.md din cadrul IGPF, oligarhul fugar Ilan Șor ar fi zburat în capitala Rusiei cu avionul oligarhului Roman Abramovici. Tot la Moscova ar urma să ajungă și fostul candidat PSRM la Primăria Capitalei, Adrian Albu.

Astfel, din informațiile obținute de sursa citată, Ilan Șor a părăsit ieri, în jurul orei 16:00, teritoriul Israelului, zburând cu avionul lui Abramovici până în Istanbul. La ieșirea din această țară, el ar fi prezentat pașaportul israelian. Acolo, el s-ar fi întâlnit cu oligarhul rus și astăzi au zburat cu același avion spre Moscova. De menționat că Ilan Șor avea interdicție de intrare în Federația Rusă, problema fiind, însă, soluționată tot de Abramovici.

Coincidență sau ba, tot în orașul turc se află și socialiștii Adrian Albu și Bogdan Țîrdea, care, pe 6 noiembrie, au urcat în avionul pe cursa Chișinău-Istanbul, decolat la 19:35 de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Astăzi, și el ar urma să decoleze spre Moscova. Nu este cunoscut, însă, dacă el se duce la Moscova cu același scop ca Ilan Șor.

Mai mult, sursele Jurnaltv.md spun că și Igor Dodon urmează să zboare zilele următoare la Moscova.

PSRM deocamdată nu a venit cu o reacție.

Sursele Deschide.md spun că la Moscova ar urma să aibă loc o întrevedere a reprezentanților regimului rus cu exponenții politici care fac jocurile Kremlinului în R. Moldova.