Pun

Răscoală în PUN// Biroul Politic al PUN i-a cerut demisia lui Octavian Țîcu și a convocat Congresul extraordinar al formațiunii

Redacția Liber TV

Totodată, în cadrul ședinței conducerii formațiunii, s-a decis convocarea Congresului extraordinar al partidului. Acesta ar urma să aibă loc peste o săptămână, la data de 18 decembrie.

Motivele care au stat la baza acestei decizii țin de rezultatul slab obținut în cadrul scrutinului parlamentar din 11 iulie 2021, dezbinarea partidului și managementul defectuos.

În cadrul ședinței Congresului va fi examinată activitatea lui Țîcu în fruntea partidului. La fel, ar urma să fie acordat un vot de neîncredere actualului președinte al formațiunii.

Recent, Țîcu a fost revocat și din funcția de președinte al Filialei Republicii Moldova a Partidului Mișcarea Populară (PMP) din România.

Amintim că în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, liderul AUR, Vlad Bilețchi a chemat de nenumărate ori la dialog Partidul Unității Naționale în vederea unificării forțelor unioniste. Liderul PUN, Octavian Țîcu a respins de fiecare dată invitația la dialog, a criticat Unioniștii din AUR și a ales să meargă separat la alegeri. În schimb, AUR  a mers la alegeri alături de PPR, USB și PL, care au ales să-și coaguleze forțele pentru a realiza unirea unioniștilor. 

La alegerile din 11 iulie 2021, PUN a obținut 0,45% sau 6 646 voturi.