Reacția Ministerului de Externe de la Chișinău la declarațiile lui Lavrov: Fac parte din retorica amenințătoare a Rusiei

Ala Găină

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene respinge categoric declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care a acuzat Occidentul în cadrul unui interviu că ar pregăti R. Moldova să urmeze scenariul Ucrainei și să devină o anti-Rusie. Reacția vine din partea purtătorului de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

Respingem categoric declarațiile șefului diplomației ruse, care nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse. Ținem să amintim părții ruse că drumul pe care merge R. Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Acesta este proiectul de țară susținut de cetățeni. R. Moldova ca stat și moldovenii indiferent de preferințele politice sau geopolitice își doresc Pace, Libertate și Democrație. Vom aprecia ca toate țările lumii, inclusiv Federația Rusă, să respecte decizia poporului nostru. R. Moldova și-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere” a subliniat Vodă.

Amintim că, într-un interviu pentru propagandistul Dmitri Kiseliov, Serghei Lavrov a lansat mai multe sperietori la adresa R. Moldova, acuzând președintele Maia Sandu că ar vrea să ducă R. Moldova în NATO sau să înfăptuiască reunirea cu România.