Recean, despre televiziunile cu licența sistată: nu vor putea să emită chiar dacă se termină starea de urgență

Ala Găină

Posturile de televiziune a căror activitate a fost suspendată de CSE nu își vor relua activitatea nici după finalizarea stării de urgență care va fi în vigoare până la sfârșitul anului 2023. Premierul Dorin Recean susține că Guvernul lucrează la adoptarea mai multor pachete legislative, menite să ofere Executivului capacitatea de a gestiona situații similare în afara stării de urgență.

Guvernul pregătește și va adopta mai multe pachete legislative, care să permită Executivului să gestioneze astfel de situații în afara stării de urgență. Prin urmare cele 12 televiziuni cu licențele suspendate, care sunt despre propagandă și despre finanțare ilegală, despre deservirea unor grupări criminale nu vor putea să emită în eter chiar dacă se termină starea de urgență. O spun clar: cele 12 canale nu vor putea să emită”,  a declarat prim-ministrul în cadrul emisiunii Cabinetul din umbră de la Jurnal TV.

Premierul a declarat că starea de urgență în R. Moldova nu va mai fi prelungită.

La sfârșitul lunii octombrie Comisia pentru Situații Excepționale a decis, la recomandarea SIS, sistarea activității a șase posturi de televiziune pe perioada stării de urgență. Este vorba despre Orizont TV, ITV, Prime, Publika TV, Canal 2 și Canal 3.