De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 21 de ore

Republica Moldova condamnă așa-numitele referendumuri organizate ilegal de Rusia în regiunile ocupate din Ucraina

Ala Găină

Republica Moldova condamnă ferm așa-numitele referendumuri organizate ilegal de Federația Rusă în regiunile ocupate ucrainene din Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk. Acestea constituie o încălcare flagrantă a principiilor fundamentale ale dreptului internațional, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

Republica Moldova condamnă ferm așa-numitele plebiscite organizate ilegal de Federația Rusă în regiunile ocupate ucrainene din Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk, care constituie o încălcare flagrantă a principiilor fundamentale ale dreptului internațional. Aceste pseudo-plebiscite constituie un pretext fals pentru anexarea cu forța a unor teritorii suverane ale Ucrainei.

Astfel, țara noastră nu recunoaște rezultatele acestor acțiuni ilegale și își reiterează sprijinul consecvent pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în granițele sale recunoscute internațional”, a scris purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Daniel Vodă.

Amintim că după organizarea așa-ziselor referendumuri, Federația Rusă a a declarat că majoritatea locuitorilor din aceste regiuni au votat pro la aderarea la Federația Rusă.