Republica Moldova condamnă atacul asupra Israelului: “Gândurile noastre sunt la toți cei care doresc pace”

Adrian Sirbu

Republica Moldova condamnă în termenii cei mai fermi atacul Iranului împotriva Israelului, transmite președintele Maia Sandu.

Republica Moldova condamnă în cei mai fermi termeni posibil atacul fără precedent al Iranului cu rachete și drone asupra Israelului și sprijină pe deplin eforturile comunității internaționale de a preveni escaladarea.

Gândurile noastre sunt la toți cei care doresc pace în Orientul Mijlociu și la nivel global„, a scris Maia Sandu pe platforma X.

Și ministrul afacerilor externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi a transmis un mesaj pe platforma X.

Republica Moldova condamnă în cei mai fermi termeni posibil atacul Iranului împotriva Israelului. Fiți solidar cu Israelul și poporul său. Întrucât securitatea regională în întregul Orient Mijlociu este amenințată grav, trebuie evitată escaladarea ulterioară”.

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat doar „pagube minore”. Israelul era deja în stare de urgență în așteptarea atacului iminent, în timp ce vecinii săi au anunțat că și-au închis spațiul aerian pe timpul nopții.