De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! 65 de elevi de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” s-au intoxicat în masă. 20 de copii internați, inclusiv unul la reanimare

Toxiinfecție alimentară în grup la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău. 65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al in…

Actualizat acum 14 ore

Republica Moldova găzduiește, astăzi, cea de-a cincea ediție a Platformei de Parteneriat pentru Moldova, inițiată de România, Germania și Franța

Ala Găină

Republica Moldova găzduiește, astăzi, 17 septembrie, cea de-a cincea ediție a Platformei de Parteneriat pentru Moldova, inițiată de România, Germania și Franța. Evenimentul se va desfășura sub patronajul prim-ministrului Dorin Recean și va reuni peste 65 de delegații – miniștri, viceminiștri, secretari de stat ai ministerelor de externe din statele partenere, reprezentanți ai corpului diplomatic și ai organizațiilor internaționale.

În deschiderea conferinței Platformei de Parteneriat pentru Moldova, premierul Dorin Recean și-a exprimat gratitudinea pentru evoluția acestei inițiative, subliniind tranziția de la Platforma de Sprijin la Platforma de Parteneriat. Șeful Executivuluia menționat că această schimbare permite trecerea de la un cadru concentrat pe absorbirea șocurilor crizelor la unul care prevede dezvoltarea pe termen lung a Republicii Moldova, în concordanță cu obiectivul strategic de aderare la Uniunea Europeană.

„Noi stabilim temeiul pentru o creștere substanțială și pe termen lung care să se concentreze pe dezvoltarea capacității de absorbție și potențialul de generare a creșterii. Astfel noi prioritizăm infrastructura, energia, agricultura sustenabilă și de valoare înaltă și extinderea sectorului IMM-urilor,” a spus Recean.

Potrivit Guvernului, discuțiile se vor axa pe rezultatele și necesitățile identificate în cadrul celor 4 grupuri de lucru: Justiție, anticorupție și securitate; Energie, eficiență energetică și mediu; Dezvoltarea economică durabilă și infrastructura strategică; Reforma administrației publice și managementul finanțelor publice.

Totodată, la Conferința Ministerială vor fi semnate nouă acorduri de finanțare cu partenerii internaționali.

La final, începând cu ora 13:20, miniștrii de externe ai Republicii Moldova, României, Germaniei și Franței vor susține o conferință de presă.