România, alături de Republica Moldova. Ministrul de Externe Nicu Popescu, a avut, la Bucureşti, o întrevedere cu omologul său român, Luminiţa Odobescu

Adrian Sirbu

Ministrul de Externe, vicepremierul Nicu Popescu, se află, astăzi, la Bucureşti, unde a avut o întrevedere cu omologul său român, Luminiţa Odobescu, dar şi cu alţi oficiali. Discuțiile au vizat aprofundarea parteneriatului dintre cele două state, dar şi procesul prin care Chişinăul trebuie să treacă pe drumul integrării în Uniunea Europeană.

Luminiţa Odobescu a afirmat că doar prin colaborare se pot consolida instituţiile democratice, iar România va fi în continuare cel mai activ susţinător al Republicii Moldova în Europa şi în lume

Este o reușită care a venit la scurt timp după obșinerea statutului de țară candidată la UE. Știu câtă muncă a stat în spatele acestei succes obținut. Sunt sigură că istoria va susține configurația politică care a dus la reușita acestui succes. Avem proiecte bilaterale, dinamice, sectoriale în multiple domenii. Am avut oportunitatea de a discuta aceste proiecte comune. Locul R. Moldova este în familia europeană. L-am asigurat încă o dată pe ministrul Popescu de întreaga susținere a României pentru R. Moldova. Suntem și vom rămâne cel mai activ partener al R. Moldova atât la nivel bilateral, cât și la nivel internațional”, a declarat Luminița Odobescu.

 Alături de afacerilor externe al României, Luminița Odobescu și împreună cu România suntem și vom fi uniți, datorită deschiderii și dialogului constat. Putem constata că relațiile dintre noi sunt mai apropiate și cu proiecte comune mai multe decât acum 30 de ani. Și avem proiecte comune care R. Moldova va ancora și mai mult R. Moldova cu România. Știm să construim proiecte comune care ne va întări în drumul nostru european. Am obținut statutul de țară candidat și demararea negocierilor la UE. Apreciez enorm implicarea enormă a Luminiței Odobescu și României care sunt în beneficiul R. Moldova. Avem o cooperarea foarte strânsă în forurile internaționale. Am reușit cu România să intensificăm dialogul cu NATO. România este cel mai important contribuitori în acest sens. Contribuția concretă a României este recunoscută de toți cetățenii R. Moldova. Continuăm să fim uniți în continuare și pentru aduce R. Moldova în UE”, a declarat Nicu Popescu.