România va debursa cea de-a doua tranșă din ajutorul nerambursabil de 100 milioane de euro pentru Republica Moldova

Ala Găină

România urmează să deburseze cea de-a doua tranșă din ajutorul financiar nerambursabil de 100 milioane de euro pentru Republica Moldova. Subiectul a fost discutat în cadrul întrevederii Ambasadorului Republicii Moldova la București, Victor Chirilă și Șeful Cancelariei premierului României, Alexandru Mihai Ghigiu. 

Interlocutorii au discutat despre proiectelor finanțate de Guvernul României, în baza ajutorului financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro, inclusiv, despre stadiul aprobării celei de-a doua tranșe.

De asemenea, oficialii au trecut în revistă proiectele bilaterale din domeniul infrastructurii energetice, transport, precum și cooperarea vamală.
În context, Victor Chirilă a mulțumit Guvernului României pentru deschidere și sprijinul acordat în implementarea proiectelor de importanță strategică pentru Republica Moldova.

Amintim vă, la începutul anului 2022, România a anunțat că va oferi Republicii Moldova un ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro pentru implementarea proiectelor în sectoare cheie.