Rosian Vasiloi a acționat MAI în judecată: Nu este mulțumit de dosarul penal în urma tragediei de la Aeroport

Redacția Liber TV

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a acționat in judecată Ministerul de Interne, în cadrul căruia activează. Motivul ar fi dosarul penal intentat pe numele său, ca urmare a atacului de la Aeroport, din luna iunie, în urma căruia doi cetățeni au fost împușcați mortal, scrie Ziua.md.

Potrivit cererii de chemare în judecată, Vasiloi nu este de-acord cu acuzațiile care îi sunt aduse din partea comisiei de anchetă a MAI, care i-au aplicat o mustrare aspră în acest caz, fiind învinuit de neglijență în serviciu. Ulterior, Procuratura Generală a anunțat că pe numele șefului Poliției de Frontieră a fost intentat un dosar penal.

Ca urmare, Vasiloi a anunțat că pleacă în concediu neplătit, pentru o lună de zile, pentru a nu fi bănuit că ar încerca să pericliteze mersul anchetei.

Amintim că, la începutul acestei luni, ministrul de Interne a prezentat raportul comisiei de anchetă în cazul atacului de la aeroport. Adrian Efros a anunțat atunci că șeful IGPF a fost sancționat disciplinar cu mustrare aspră care va fi valabilă timp de nouă luni. Asta deși i s-a cerut public de nenumărate ori demisia. În schimb, Igor Teofilov, secretar de stat la MAI, a plecat din funcție la două zile de la prezentarea concluziilor raportului, după ce comisia a constatat mai multe încălcări și lipsuri de implementare a politicilor în domeniul pe care acesta îl conduce și a solicitat Guvernului demisia acestuia.