Rusia caută conflicte acolo unde nu-s: „În Moldova este subminată cultura rusă”. Răspunsul Chișinăului

Redacția Liber TV

Așa cum ne-a obișnuit, Rusia caută conflicte pe loc drept. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova a comentat scandalul din jurul Teatrului Cehov din Chișinău. Diplomata rusă a acuzat guvernarea de la Chișinău că ar implementa „o agendă anti-rusă”. Reacția Chișinăului nu s-a lăsat așteptată. 

„Nu aș vrea să comentez partea juridică a aspectului, sunt treburi interne ale Republicii Moldova, însă există și un context politic în cadrul căruia au fost adoptate deciziile menționate. Am remarcat în repetate rânduri faptul că, în prezent, autorităților moldovenești li se încearcă impunerea agendei anti-ruse și presarea culturii ruse, limbii ruse, legăturilor culturale și umanitare cu țara noastră”, a declarat Zaharova într-o conferință de presă.

Maria Zaharova susține că guvernarea de la Chișinău ar fi deranjată de repertoriul instituției culturale.

De altă parte, Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al MAEIE, a venit cu o reacție după declarațiile de ieri a Mariei Zaharova, cu privire la teatrul Cehov. Acesta spune că nu există niciun context anti-rusesc și îndeamnă colegii „să nu joace teme false”.

„Nimic nu amenință Teatrul Cehov. Și chiar dacă e o chestiunea internă a țării noastre, voi fi bucuros să repet cuvintele colegilor mei de la ministerul Culturii, precum că toate acțiunile în jurul teatrului au loc în conformitate cu legea. Nu există niciun context anti-rusesc”, a scris Vodă, într-o postare pe Facebook.