Deputați reținuți

Șah-mat politic! Vitiuc, Reșetnicov, Ivanov și Zagorodnîi – REȚINUȚI

Redacția Liber TV

Acțiunile se efectuează în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova, fiind vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.

Potrivit Procuraturii, cazurile de îmbogățire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350.000 lei, iar în alte cazuri această diferență atinge valoarea de circa 4,6 milioane de lei.

Mai exact este vorba de 13 din cei 14 deputați care în 2015 au părăsit fracțiunea PCRM. Ei au anunțat crearea Platformei social-democrate „Pentru Moldova”.  Aceștia sunt ex-deputații: Violeta Ivanov, Victor Mîndru, Alexandru Banicov, Boris Golovin, Anatoli Gorilă, Galina Balmoș, Elena Gudumac, Corneliu Mihalache, Petru Porcescu, Artur Reșetnicov, Sergiu Stati, Vladimir Vitiuc, Igor Vremea și Anatolie Zagorodnîi. Ulterior, aceștia au aderat la fracțiunea PDM din parlamentul de Legislatura a IX-a, care a activat până în februarie 2019.