Salariile medicilor vor crește cu 15%, iar profesorii vor primi o indemnizație unică. Anunțul făcut de premierul Dorin Recean

Adrian Sirbu

Medici, profesori și angajați din alte domenii vor beneficia de sporuri salariale sau plăți unice în cadrul pachetului de măsuri salariale „Spor pentru Moldova”. Despre aceasta a anunțat premierul Dorin Recean într-un briefing de presă.

Potrivit prim-ministrului Dorin Recean, au fost identificate resurse suplimentare cu ajutorul partenerilor europeni și din SUA și vor fi oferite ajutoare pentru mai multe categorii de populație, cât și pentru susținerea economiei. Premierul a anunțat despre Programul „Spor pentru Moldova”, ce prevede o serie de măsuri de susținere în perioada rece a anului, care, potrivit lui, va fi destul de dificilă și în acest an. Programul „Spor pentru Moldova” are o valoare de 1,3 miliarde de lei și va avea impact asupra a 170 de mii de persoane.

„Guvernul vine cu un pachet de sprijin „Spor pentru Moldova”, în valoare de 1,3 miliarde de lei, cu impact direct pentru 170 de mii de moldoveni. Alte 352 milioane de lei se vor aloca pentru a se acoperi cheltuielile energetice școli, grădinițe, spitale și alte instituții de stat”, a declarat Dorin Recean.

Toți angajații din domeniul învățământului vor primi un spor unic de 3000 de lei.

„Toți profesorii vor primi 5000 de lei. Cadrele non-didactice vor primi 3000 de lei. Sunt vizați inclusiv lucrătorii din grădinițe”, a menționat Dorin Recean.

Peste 10 mii de angajați din sfera MAI, Poliției, poliției de frontieră vor primi un spor de 5000 de lei. Vor fi mărite salariile actorilor, regizorilor și a altor angajați din domeniul culturii.

Vor fi acordați suplimentar 100 milioane de lei pentru construcția și reparația drumurilor. 300 milioane de lei vor fi destinate Programului „Satul European”. Dorin Recean va merge în Parlament săptămâna viitoare și va cere modificări la buget pentru implementarea Programului „Spor pentru Moldova”.