Scandal în CMC! Valerii Klimenko, declarații pro-război: „Operațiunea lui Putin va salva Ucraina de zaraza banderistă”

Redacția Liber TV

Declarații scandaloase în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Municipal Chișinău! Consilierul din partea fracțiunii Șor, Valerii Klimenko a justificat invazia militară a Rusiei în Ucraina, țara vecină. În semn de protest, mai mulți consilieri municipali au boicotat discursul lui Klimenko și au părăsit sala de ședințe.  

„Când spunem – Slavă Ucrainei, trebuie să finalizăm acest slogan care îi aparține criminalului de război Bandera. În ultimii ani, Ucraina a devenit un stat al banderilor și pentru ca să  fie ruptă din rădăcini această molimă, în Ucraina este efectuată această operațiune specială. Nimeni, nicăieri nu va permite uciderea rușilor, iar Vladimir Putin a demonstrat această lege. Haideți să ne ocupăm de problemele noastre și să nu provocăm probleme potențiale pentru Republica Moldova,  care, după asemenea declarații se pot prăbuși peste țara noastră”, a declarat Klimenko.

Declarația a fost făcută, după ce câțiva consilieri au mulțumit cetățenilor moldoveni pentru ajutor și au lăudat modul în care autoritățile gestionează criza refugiaților.

„Cetățenii R. Moldova s-au mobilizat și au făcut o figură frumoasă, cea mai bună diplomație care a existat de la independență încoace este exemplul acesta al cetățenilor fără să le ceară nimeni. (…) S-au solidarizat, iar ucrainenilor trebuie să le mulțumim, celor, care aproape cu mâinile goale, țin piept unei invazii a prostiei și care este un pericol, inclusiv pentru Moldova și jumătate din Europa. Slavă Ucrainei!”, a spus consilierul PL, Ion Cebanu.

Marți, în cea de-a 20-a zi de război, tensiunile nu par să se calmeze. Kievul a fost ținta bombardamentelor și va intra în carantină începând cu ora 20.00 până miercuri dimineața.