De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 10 ore

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană: „Putem asigura un viitor mai sigur și mai prosper pentru Republica Moldova”

Ala Găină

Secretarul general adjunct al Alianței, Mircea Geoană, a avut o întrevedere cu ambasadorii Republicii Moldova acreditați la NATO și UE, Viorel Cibotaru și Daniela Morari. Despre acest lucru a anunțat oficialul pe pagina sa de Facebook. Discuțiile au vizat sprijinul acordat Republicii Moldova pentru întărirea rezilienței în contextul procesului de integrarea europeană.

„Încântat să îi reîntâlnesc, în format trilateral, pe ambasadorii Republicii Moldova acreditați la NATO și UE, alături de Secretarul General al Serviciului de Acțiune Externă al UE, Stefano Sannino. După discuțiile purtate în urmă cu câteva luni cu liderii de la Chișinău și întâlnirea recentă pe care am avut-o cu premierul Recean la sediul NATO, am continuat demersurile de coordonare a sprijinului nostru politic și practic pentru Republica Moldova”, a scris Mircea Geoană pe facebook.

Mircea Geoană a subliniat că Republica Moldova este un partener comun al NATO și al UE.

„Împreună, în mod complementar, vom continua să lucrăm pentru întărirea rezilienței societale a Republicii Moldova, sprijinind integrarea sa europeană. Prin consolidarea parteneriatului nostru și identificarea proiectelor concrete, putem asigura un viitor mai sigur și mai prosper pentru Republica Moldova, precum și pentru întreaga regiune”, se mai spune în mesajul oficialului NATO.