Secretarul general al Guvernului de la București: România a fost este și va fi prietenul de încredere al Republicii Moldova

Ala Găină

Presiunea și războiul hidrid contra Republicii Moldova continuă. Declarația a fost făcută de secretarul general al Guvernului român, Mircea Abrudean, la cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Moldova.

Potrivit lui, administrația de la Chișinău a reuși în scurt timp să consolideze reziliența țării și să găsească alternative gazului rusesc, după izbucnirea războiului din Ucraina, să creeze scheme de compensări pentru cetățeni în contextul crizei, să majoreze comerțul cu UE și să faciliteze exporturile ucrainene spre piața europeană.

„Prezența noastră aici dă un mesaj foarte clar de solidaritate, de unitate și de încredere pentru parcursul european al RM, ceea ce ne interesează pe toți în final. Cu siguranță va fi o reuniune importantă atât prin prisma mesajului pe care-l aducem simbolic de susținere a parcursului european, pentru că locul RM este în familia europeană”, a declarat Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României.