Ședința în care se decide prelungirea arestului la domiciliu în privința lui Dodon, amânată pentru joi

Ala Găină

Ședința de judecată de miercuri, 20 iulie, în care se examinează demersul procurorilor privind prelungirea măsurii preventive de arest la domiciliu în privința lui Igor Dodon a fost întreruptă. Instanța urmează să se pronunțe joi, 21 iulie.

După ședința de judecată care a durat mai de două ore, Dodon dă asigurări că indiferent dacă îi va fi interzisă sau nu comunicarea cu presa, acesta va continua să își exprime poziția și să critice guvernarea.

Decizia încă nu a fost, din câte am înțeles va fi mâine dimineață. Au venit procurorii cu unele argumente, cel puțin pentru mine nu a fost nimic suplimentar care ar argumenta necesitatea prelungirii arestului la domiciliu. Cu atât mai mult, nu sunt argumente ca să-mi fie interzisă discuția cu presa. Eu din ceea ce am observat astăzi, din discuțiile care au durat două ore și ceva i-au deranjat foarte mult interviurile pe care le-am dat în ultimele săptămâni. Asta a fost deranjul pentru că imediat după ce au fost aceste interviuri imediat a început să ceară interzicerea de a discuta cu dumneavoastră.

Daca o să încerce să-mi interzică eu am să discut oricum cu voi, de aceea nu are nicio logică încercarea de a-mi interzice să discut cu dumneavoastră. Îi deranjează pe cei de la conducerea țării, o deranjează pe regina care se bucură că îi spune Maia Sandu, merge prin teritoriu primește critici și probabil asta o deranjează. Eu o să critic, o să îmi exprim poziția și cetățenii să fie siguri că eu o să fiu alături de voi, indiferent de inferările de a-mi închide gura”, a declarat Igor Dodon.