Șeful CNA, Iulian Rusu, și-a dat demisia. Ce urmează în continuare

Adrian Sirbu

Directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, și-a dat demisia din funcție. Anunțul a fost făcut într-o postare pe Facebook de președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Am luat act de cererea de demisie a directorului CNA, Iulian Rusu, care a parvenit astăzi în adresa mea. Îi mulțumim dlui Rusu pentru efort. Așteptările Parlamentului și ale întregii societăți de la CNA sunt foarte clare: creșterea vitezei cu care sunt investigate actele de corupție; stoparea fluxurilor financiare ilegale; asigurarea integrității instituției prin accelerarea reformării Centrului Național Anticorupție și curățării instituției de practici și personaje nocive”, a spus Grosu.

Cererea de demisie a directorului CNA urmează a fi examinată în ședința plenară a Parlamentului. Iulian Rusu a fost numit la data de 3 februarie 2022 în funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA), pentru un mandat de cinci ani. Potrivit legislației, directorul Centrului Național Anticorupție este numit cu votul majorității deputaților aleși, la propunerea a cel puțin 20 de parlamentari.