Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, bănuit în dosarul privind incidentul armat de la aeroport

Redacția Liber TV

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost recunoscut în calitate de bănuit în dosarul deschis de Procuratură privind evenimentul tragic din 30 iunie de la Aeroportul Internațional Chișinău. În acest context, Vasiloi spune că va coopera cu ancheta. Între timp, va solicita un concediu neplătit pe o perioadă de peste 30 de zile.

Procurorii i-au înaintat calitatea de bănuit cu privire la pretinsa comitere a infracțiunii de neglijență în serviciu șefului IGPF, Rosian Vasiloi, în cazul tragediei din 30 iunie 2023 de la Aeroportul Internațional Chișinău. Anunțul fost făcut de oficial, care susține că l-a informat despre această situație pe ministrul de interne, Adrian Efros și că își va lua concediu neplătit pe o perioadă de peste 30 de zile.

„În calitate de conducător al instituției și având demnitatea de ofițer, cred cu tărie că este esențial să contribui ca organul de urmărire penală să colecteze toate probele și să efectueze urmărirea penală, pentru a clarifica toate circumstanțele cauzei penale și acuzațiile aduse. De aceea, în semn de respect față de instituția pe care o conduc și față de cetățenii Republicii Moldova, voi prezenta un raport și voi solicita acordarea unui concediu neplătit pentru o perioadă de peste 30 de zile”, a scris Vasiloi pe rețelele de socializare.

Amintim că În urma incidentului din 30 iunie 2023, un polițist de frontieră și un angajat din securitatea Aeroportului au fost uciși după ce un cetățean din Tadjikistan, căruia i s-a refuzat intrarea în R. Moldova, a luat arma de la primul și a tras mai multe gloanțe. Atacatorul a fost neutralizat și arestat de trupele speciale. Mai târziu, s-a aflat că acesta era dat în căutare de autoritățile din Tadjikistan, fiind acuzat că a participat la răpirea unui bancher. La 3 iulie, atacatorul a murit la spital.