De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 11 ore

Separatiștii de la Tiraspol îi cer ajutorul lui Putin pentru a le rezolva problemele

Redacția Liber TV

Reprezentanții așa-numitului soviet suprem de la Tiraspol i-au cerut, vineri, liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, ca Rusia să le rezolve problemele privind activitatea oficiului consular rus la Tiraspol privind înlocuirea pașapoartelor rusești, transmite anticorupție.md.

Pretinșii deputați de la Tiraspol i-au trimis lui Putin o scrisoare în care îi cer ca MAE rus să rezolve situația și să elimine problemele existente, precum și să creeze un punct de  informare al Serviciului Consular rus de la Tiraspol pentru a preveni astfel de situații în viitor.

Separatiștii de la Tiraspol îi reamintesc lui Putin că pe teritoriul regiunii transnistrene locuiesc peste 220.000 de cetățeni ruși.

„Pentru toate aceste persoane este de o importanță vitală posibilitatea unei primiri stabile a sprijinului consular operațional din partea Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova. Acesta servește drept garanție a dreptului lor la libertatea de mișcare, a posibilității de a procesa și primi plăți de pensii rusești și de admitere la instituțiile de învățământ superior din Federația Rusă ”, se spune în documentul trimis lui Putin.

Oficialii de la Moscova au declarat în repetate rânduri că vor ajuta și chiar vor interveni la nevoie pentru cetățenii ruși din regiunea transnistreană, pe care îi consideră persecutați pe motive etnice și lingvistice, reaprinzând fobii specifice anilor `90.